Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Saturday, November 6, 2010

Hujung Minggu Di Rumah


Bercuti selama 4 hari di rumah sempena Deepavali dan hujung minggu adalah perkara yg merelakskan minda aku di saat ini.Macam2 manfaat jugak lah yg aku dapat daripada percutian ini.Di sini aku dengan kepohnya ingin bercerita tentang apa yg telah aku buat sepanjang cuti hujung minggu Deepavali ni.Walaupun aku bukannya penyambut Deepavali,aku pun nak cuti sekali...hehe...

Banyak jugak lah aktiviti yg aku buat kat rumah ni.Yang pasti semua ni aku buat atas kerelaan aku sendiri tanpa dipaksa oleh mana2 pihak,ok!!

Aktiviti aku yg pertama ialah shopping makanan di The Store Tangkak.Memandangkan aku sangat mengidam dan teringin nak makan Puding Koktel, so aku pun beli barang2 nak wat Koktel tu kat The Store.Aku naik JKD pi Tangkak tu secara berseorang
an.Dah biasa dah jalan sorang2..Lepas habis Solat Jumaat je,teruuuusss pi Tangkak tu.Dasyat kan aku ni??Agaknye masa tgh dengo khutbah dan solat tu memang x khusyuk sebab terbayang-bayangkan Koktel lazat yang menggiurkan...Pergh!!!...(hazihi fitnah!!!)...xde ar sampai mcm tu sekali weyh....ish~


Dari keluar Tol Tangkak menuju ke Bandar Tangkak,
anda akan nampak papan tanda ini di sebelah kiri anda...

*teringat pengalaman naik motor balik umah sowg2...hehe

Pada petang Jumaat itu jgk,mak saya buat Koktel tu untuk saya.Hehehe...sukenyer saya...bukan ape,dah lama gebenor saya x makan bende tu...dah ar sedap...sejuk lagi...pergh!!!beznyer...elaun kan baru masuk...ape lagi...belanja ar cket untuk beli brg2 koktel tu semua (Susu cair,Tepung Custard,Sumi jelly,Buah-buahan dlm tin)...di samping tu saya ada beli Kentang Frozen jenama Saudi...hahaha...over!!..haruslah over~


Inilah bahan-bahannya...
Dalam koktel saya xde jagung dgn nata de coco taw!!
harap maklum...yg lain2 semua ade...


Lebih kurang mcm ni ar rupanyer Puding Koktel bile dah siap..
Then masuk peti sejuk...Bile dah sejuk,time cuace pns2 ni sdpnyer makan...
nyumph3!!!serius!!!aku suke sgt2.....

tadi kan aku ade ckp yg aku ade beli kentang frozen kan??selepas selesai berbeli brg2 kat The Store tu,aku singgah kedai pisang goreng jap...beli pisang goreng sikit...nafsu nk mkn aku masa tu memang tgh di tahap giler ghaban!!kentang yg dah siap digoreng nanti tu sesuai aku jadikan sebagai brekfast je...


Seperti inilah rupanya kentang goreng yg dah siap mak dan aku goreng...
Nampak menyelerakan kan??Try ar goreng kat rumah/bilik anda nanti...
Ataupun pi kedai makan order french fries...siap dgn mayonis sekali lagi sedap!!

Selain daripada menghadap makanan di rumah,saya juga asyik terbongkang tgk tv...dekat asrama x tgk tv pon..kat umah lah medan aku membongkang tgk tv...ape cerita best yg ader??x byk sgt cerita bez yg aku tgk masa cuti ni...selalunya tv yg tgk aku,dan aku berangan fikir bende lain...hahaha...(fikir awek lah tu)...aah fikir awek aku...cmner tah die skang...dh lame x mesej die....euuuuwwww.....

Inilah cerita Qalesya yg selalu aku tgk kat OASIS Inspirasi sanubari astro tu...
Best cerita ni sebab suke tgk gelagat mereka di alam persekolahan...
Tapi byk bende2 buruk jgk yg ditunjukkan dlm cerita ni ,yg menunjukkan bahawa kat sekolah tu byk betul gejala sosial yg berlaku (pergaduhan...khianat...menipu....kurang ajar dgn cikgu...melepak ala2 samseng...dan sebagainya)Suke cerita ni!!!Byk ulangan kat Astro...Kalau xde astro...sorry k....lalalala.....Ataupun pasang je periuk kuali kat atas atap rumah awak...(ni bukan lawak,ni cadangan)...

Ni pulak rancangan realiti mari menari kat RIA astro tu...
Ni rancangan baru kat Astro..spesen je mcm Sehati berdansa...
tapi penarinye bukan artis dan mestilah suami isteri/adik beradik/parents dgn anak..
senang cerita yg ade hubungan darah..dan yg muhrim sahaja...
Aku layan jugak cerita ni...best ar...serius!!Sampai ternganga aku tgk cerita ni...tgh sibuk stadi Sirah Nabawiyyah kat dpn tV pon semapt tgk cerita2 mcm tu...lalalala...

*rajinnya stadi...wah3....

Di samping itu,saya bersama dengan keluarga saya telah pergi ke kenduri kahwin dua pupu saya di kampung yg sama jugak (maksudnya akak Nasaruddin lah yg kawin)...kata ayah,majlis ni dibuat besar-besaran...sebab anak sulung perempuan kan...so buat ar besar-besaran...pulak daa...Nasaruddin tu classmate aku masa sekolah rendah...dulu asyik gaduh je dgn dia..ish~sekarang dh x gaduh dah...haha...bile sampai je rumah dia...peh!!!!!ramai giler orang!!!banyaknyer kereta2 tersusun di tepi2 jalan....ni perarakan hari merdeka ke ape??!!serius memang ramai org!!!agaknya jemput 2,3,4,5 kampung kot....entah ler...Tahniah pak Hashim sebab anak sulung pak cik dah kawin...(sebenarnya aku x pasti nak panggil die ape...haha)...ehhh!!!lupe plak...aku patot panggil dia Pak lang kot....eh!!!entah ler...anak2 saudara aku yg panggil pak Hashim dgn gelaran pak Lang...Aku nak panggil dia ape weyh???...alaaaa.....

Cakap pasal kahwin ni..bile Nazrin nak kawin???...malu ar nak ckp...lagi sikit masa kot...ade jodoh xkan ke mana....cett!!ckp mcm dah berpunya je....pOorah!!!

Nazrin dah study untuk paper PA 1 dgn PA 2??erk...dah stadi Rasm Uthmani dgn Sirah sikit..yg lain2 belum...Doakan Nazrin berjaya ye...nk dpt pointer tinggi!!yg penting lulus gemilang...ameennn...dah naik degree rupenyer Nazrin nii....kecik mcm ni bleh ke jadi Usataz/Cikgu???Ni lah persoalan yug ditimbulakn oleh ramai orang...aku xde respons...(bengang!!)

Ok lah...aku nak ckp yg aku balik IPIS hari Isnin (8/11/2010) dgn menaiki bas ekspress ke KL...aku naik bas kol 11.30 pagi menuju ke KL...aku berhenti di Serdang pada jam 1.00 tengah hari...lebih kurang ar...(tgh fikir nak suruh sape amek kat Serdang nnti)

*banyak betul kes bas ekspres terbalik sekarang ni kan??..seram~kes mati lemas sebab selamatkan kawan2,adik beradik dan isteri pun tgh hangat berlaku skrg ni...seram jugak~sama2 lah kita menjaga diri kita masing2 ye...ajal maut di tgn Tuhan...

Inilah bas yg saya naik kalau nak balik ke maktab..
CEPAT EKSPRES..
Lokasi:Perhentian Bas Tangkak..


Baca doa dulu...


Sekian terima kasih!!


5 comments:

Mohd Zulfikri said...

ak dh pnah naik cepat xpress tangkak-alorstaq.xbes.duduk x ikot no.seat.gram btul!

Putera Nazrin said...

memg x bes pon...wt pe kt tgkak?

iedalovesmile said...

eh . naek jugak bas ney . lokasi yg sme . tp kul 12.30 . ary yg sme laa . heee .

Putera Nazrin said...

wow...sme2...

iedalovesmile said...

yup . hee . ary 2 blk uma kwn kt joh0r . merasa suasana kg . :)