Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Sunday, December 20, 2009

Penang Mai EP 1

Assalamualaikum...


Berkurun lamanya aku ketandusan idea,kekeringan ceritera untuk berblogging..Namun begitu,tidak bermaksud aku sekadar duduk rumah sahaja spnjg cuti ini..
Boleh gila jadiknya aku nnti!!

Rezeki kita ada di mana2 sahaja...Setiap manusia ada rezeki dan bahagiannya masing2...
Rezeki berholiday ke Penang merupakan suatu perkara yg menyeronokkan bagi diriku.
Keluarga tercinta di sisi meraih bahagia,seiring mengukir keseronokan bercuti ke Pulau Mutiara.


"CUTI-CUTI MALAYSIA"

Rancangan Percutian Penang ini telah diusulkan oleh Along & Abg Long ku,
seminggu sebelum kami bertolak ke sana..
Mendengar usul tersebut bagai memberi sinar baru dlm jiwaku..Ketidaksabaran menanti detik tersebut,membuatku tersenyum seindah suria pagi hingga ke petang.Malam xde mentari,so mengharap pada cahaya mentol lampu je ar..huhuhuhu...

Memandangkan percutian ini begitu panjang sekali ceritanya,maka aku akan membuat beberapa episod Cerita PENANG MAI ini,agar kelihatan tidak berserabut.Pendek kata,bersistematik..

Sistematik sgt ke??

:::INTRO:::

Butiran lanjut mengenai percutian tersebut seperti tertera di bawah:

Ahli:9 orang (x semua terlibat sebenarnya)
Kenderaan:HelikOpter (kereta ar)
Jarak/Jauh Perjalanan: Jauh ar...dari Tangkak ke Penang??
5-7 jam..penat aku tunggu bile nk sampai!!sob3...
Medium: Highway
Hari: Khamis-Ahad (4 hari 3 malam)
Tarikh: 17-20 Disember 2009
Tidur kt mana? : Rumah Kak Maya aku (dia dok Penang)
Destinasi:Tgk je ar nnti..


Bukit/Gua Batu Kapur ni kelihatan indah
dan dapat dinikmati pemandangannya sepanjang
highway kt area Perak..x ingat tempatnyer ape.
Masa ni kan,tergesa-gesa nk tgkap gambo
takot terlepas..hahaha..
Karenah ank2 saudara aku sebagai penambah jenaka..
Membuatkan kami x kering gusi..huahuahua...


Aik!!ni kt mane ni..??jambatan eh??
owh..ni Jambatan Pulau Pinang ar..
yg panjang tu...really2 long..
masa ni mulut aku asyik ternganga je tgk kiri kanan,
melihat pemandangan laut,pulau2 serta bangunan2...
Tergesa2 kitorang amek gambo time tu..
Sesungguhnya aku sgt yakin dan percaya,
kejakonan kami sgt terserlah tatkala itu..


Terowong kt Perak punyer highway..
Masa ni telinga kitorang pekak...
knape??
x tahu nk jelaskan cz ak bkn bdk sains..
kakaka...
Namun begitu,kepekakan itu tidaklah sehebat
kepekakan time naik flight,
itu yg pasti!!


Pulau+Bukit di sekitar Penang..
Pemandangan di kala petang hari sangat mempesona,
menggambar pesona Allah Subhanu Wata'ala..


Pulau Jerejak..
terkandung sejarahnya yg tersendiri...
aku pon x tahu ape sejarahnya..
*naseb baik xde motor lalu time ni,kalau x terhalang
pemandangan aku!


Aik!!ni makeh gapo pulok ni??
ni namanya Ikan Masak Stim..
kitorang dinner bersama kt tmpt ikan bako...(ikan bakar)
hidangan ni paling sedap...
ikan ape ni,aku pon x tahu,yg penting perut aku terisi..
rasanya masam2+masin2+manis..pedas...
mcm sdp je??memng sdp pon...

ni lah tempat ikan bako yg aku mksudkan tadi...
HAMMER BAY
IKAN BAKAR SPECIAL..
dtg2 je tros tgkap gambor..mcm photographer weyh~
masa ni tibe2 aku teringat kt
MEDAN IKAN BAKAR SABAK AWOR,MuaR
(belakang hostel aku dulu)
fuh!!

JAMBATAN PULAU PINANG pd waktu malam..

Ikan masak ape ni,aku x ingat ar...
rasa die manis,pedas,masam...
habis ikan ni ditibai kami...
yg diterajui oleh aku sendiri...ngeh3...
++++++++++++++++++++++++++++
TAMAT HARI PERTAMA
Bersambung.........
++++++++++++++++++++++++++++++++++



2 comments:

~`nAnie~ said...

jaoh jalan
awal muharam di penang yer

Mohamad Nazrin iBn AbduLLah said...

aah...nani...syukur aku dpt p sane...kejakonan aku sgt terserlah mse kt sne...