Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Wednesday, December 23, 2009

Penang Mai EP 3

....sambungan hari ke-2 daripada percutian Pulau Pinang...

sedar x sedar dh masuk EPISOD 3...

dlm hari ke-2 tu..kami sekeluarga menyambung kegiatan jalan-jalan ke :

PESTA SUNGAI NIBONG PULAU PINANG

*Aktiviti Tahunan bagi Negeri Pulau Pinang*

hmm...kami bertolak ke tapak pesta selepas maghrib.Kelihatan manusia-manusia yg berkunjung masih belum terlalu ramai lagi.Barangkali manusia-manusia yg berkunjung akan menjadi lebih ramai selepas waktu Isya' nanti. (agknyer lah)

Mataku menjadi bersinar-sinar tatkala melihat cahaya-cahaya bergemerlapan memenuhi seantero tapak pesta itu..Apa yg ade kt situ ah??itulah persoalan induk yg bermain-main dalam kotak pemikiran aku setibanya kami di sana..

Kami pon mulakan aktiviti jalan2,

ada banyak gerai2,booth2,games2 yg ada kt situ..sekadar tengok2 je,x beli amende pon..x tahu ar nak beli ape..xde yg menarik pon!

Pintu Gerbang:

SELAMAT DATANG KE TAPAK PESTA SUNGAI NIBONG

imah,haziq,uda,hazqiL

(anak2 saudara aku sempat bergambar depan binatang tu sbg kenang-kenangan)

aku turut tak melepaskan peluang bergambar di pesta tersebut..
*time ni ramai org lalu-lalang kt tepi tu,malu sey aku...tapi wt2 don no je..

Tapak fun fair pesta..
banyak betol permainan yg membuat jantung seseorang itu
mcm nk tercabut...pendek kata mcm nk mati...
cuba teka aku main permainan ape masa tu??
buaian mcm eye on Malaysia yg kt belakang tu ke?bukan...
naik kuda pusing?bukan...
*aku naik buaian pusing yg pusing laju tu...
terasa gayat giler dowh...dh ar tinggi,laju pulak dia pusing,terasa
mcm nk tercampak je!
aku naik benda tu dgn abg long aku...
malangnya bukti menerusi gambar tidak dapat dilampirkan
di sini ats sebab2 tertentu...
*ank2 saudara aku ada jugak main permainan
gayat yg lain...tapi x tahu ape nama permainan tu...
tapi yg pasti permainan tu terasa mcm nk bunuh diri ar...
lalala....

special edition
Pesta Sungai Nibong
Pulau Pinang
18 Disember 2009
...fresh in our mind...



+++++++++++++++++++++++++++++++
TAMAT HARI KE-2
bersambung...
+++++++++++++++++++++++++++++++++


1 comment:

wjg said...

dtg la penang lg..huhu