Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Monday, October 11, 2010

A Nice Weekend


Keindahan dan kebahagiaan serta kedukaan dan ujian sentiasa silih berganti...
Kata orang hidup ni x selalunya indah,mcm laNGit jgk x selalu cerah,
waktu mlm pon x selalu ade bintang,kdg2 x nampak...kdg2 suram...kdg2 hujan...

begitu juga dgn kehidupan saya....
kebahagiaan dan kegembiraan yg x disangka dan dirancang menjelma secara pantas
dan pastinya membuatku tersenyum mengukir keriangan....

apa yg berlaku sebenarnya ni,Yen???

mcm ni ceritanya...minggu lps, aku balik kampung...
dlm perancangan awal nak balik naik bas sahaja..nak naik/tumpamg org pon
xterlintas di fikiran ini....

sdg asyik2 tertekan menguruskan sisa2 KKP Emosi di kelas pd tgh hari Jumaat itu, aku menerima satu panggilan dari seorang sahabat yg bernama Asyraaf...

Acap: Assalamualaikum...
Yen: Waalaikummusalam...
Acap: Ko kat mane?
Yen: Aku kt kelas lagi ni...nk anto KKP emosi....
Acap: Ko bal;ik dgn sape ptg ni???
Yen: Aku naik bas....nape?
Acap: Nak naik kitorang x?Kitorang nak pi umah Najib kt Johor...
Yen: Ye kerw???? boleh2....dgn sape lagi?
Acap: dgn Pijan,Najib, dgn Haziq kot....Ko dh beli tiket bas belom...??
Yen: belom...weyh, kol bape??
Acap:hmm...dlm kol 3 lebih r gitu....
Yen: Ok...
(talian diputuskan)

tekanan emosi masa itu terus hilang dgn kehadiran berita gembira itu menghanyutkan tekananku...pd masa yg sama Atikah classmate aku membantu aku dan Amar menghabiskan sisa2 kerja emosi itu...alhamdulillah....


pada Jam 4 ptg barulah kitorang bertolak pulang ke Johor...
sampai umah aku kol 7 lebih....lambat???
sebab kitorang ade berhenti solat dan makan kat Infra Uniten Bangi dulu....

sesampai sahaja mereka ke rumahku,mereka berehat, solat magrib+isya', dan makan mlm di rumahku....hanya ada emak saja di rumahku ketika itu...ank2 sedaghe kt rumah diorang...ayahku pula di Masjid.....kedatangan kawan2ku di rumahku cukup bermakna walaupun sekejap dan bkn destinasi utama mereka dtg ke Johor ini....

Asyraaf jadi pemandu terhormat kami...terima kasih acap!!!

itu cerita pertama....


pada hari Sabtu keesokkannya pula,saya telah menghadiri Majlis Kenduri parents kawan aku (Nisa' Kamarudin) nak pi Haji...lokasi di Kg Tengah,Bakri....naik ape???dgn sape???
aku naik kereta Savvy milik Along aku seorang diri ke Muar...huhuhu...
gembira bkn main aku....aku bwk kete mse tu adalah sebagai latihan memandu kereta sebenarnya...aku x mahir sgt bwk kete manual ni...hahaha....tapi pemanduan aku kian cemerlang...wa3....selamat pergi dan selamat pulang.....

di rumah Nisa', kami berbual2 mengenai hal masing2....
sgt menyeronokkan....berkongsi cerita masing2....
Nisa' merupakan kawan sekolah menengah aku...die skrg blaja kt UM kos Pengajian Islam dgn Sains...hebat tuu....sempat jgk kami bergambar....baju sama tema plak tu....haha...
tapi aku xnk selitkan gambar tu kat sini...x sesuai dijadikan tontonan umum...
apa2pon aku sgt seronok pi kenduri umh die tu...manakan tidak,masa rayer manalah aku berayer umh kwn2 aku....
ade kesempatan dan peluang apa salahnya...
inilah kebahagiaan yg Allah berikan..tanpa perancangan...
kita merancang jgk,tapi perancangan DIa lebih baik....

hah!!!!lupe nak ckp....mase dh tibe sekitar Bakri/Sungai Abong tu,tibe2 aku hilang ingatan pulak...aku dh x ingat umh nisa' kat mane...hahaha...
nasib baik ade Syahmi (kwn sekolah menengah jgk,skrg die Form 6 kt SMKA Segamat)..die pon join sekali pi kenduri umh nisa' ni...dah lama x jumpe Syahmi n Nisa' sebenarnya....kenangan di SMKBM terulang kembali.....

kenduri tu berlangsung selepas Asar sehingga maghrib...so aku balik umah lps maghrib dan selamat sampai umh waktu isya'...alhamdulillah....

itu cerita kedua....cerita ketiga????
x sabar nak cerita....wa3....

hari Ahd pulak, aku bersama-sama anak2 sedaghe aku pi Kolej Matrikulasi Johor utk bermain Squasy...wah!!!biar betol???ye, memang betol pon....
inilah pertama kali aku main squasy...best dan agak seronok...
rase cm nk main lagi dan lagi...
yg lucunya, dlm gelanggang tu sampai 7 org sekali gus masuk dan bermain...termasuklah aku sekali...mcm bdk2 tol aku ni....xpe2....mesra kanak2 lah katakan....
malangnya,gambar xde masa nak amek....gmbr kt bwh ni je yg ade....
hehehe...eeh,suke plak....sepak kang!!

suasana gelanggang squasy KMJ...ade 2 gelanggang je...
naseb baik xde org sgt..xperlu r nk menunggu or rebut2...

memandangkan KKP pon dh habis...so hepi ar aku...
hahaha...
sekian wassalam....

heee............


2 comments:

SyaFiQaH said...

bercuti gak yew abg kt nie..

Putera Nazrin said...

bercuti tetap bercuti beb!