Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Sunday, October 24, 2010

Kegagalanku

Kenapa tah dah byk kali aku gagal dalam menjaga perasaan orang lain...
Gagal berbahagia dgn org yg kite syg utk selamanya...
Kalau syg kenapa aku telah melukainya dgn parah...
Dan kini dia pergi membawa diri bersama yg lain....tanpaku.....
Aku gagal menjaganya dgn baik...aku gagal...Kenapa aku gagal???
Ya Allah..bukan dia seorang sahaja yg aku sakiti...ramai sgt yg telah disakiti hatinya oleh aku....
kawan2....sahabat....abg....aku xde abg sbnrnye....hurmmm.....

Di mana2 sahaja mesti ada engkau....
Di dlm mimpi kau dtg dgn gembira...
Di alam realiti kau sebaliknya dgn diriku....
Acap kali kau muncul di mataku,di mimpiku,di mulutku,di hatiku,di ingatanku...
Apa yg aku dah buat kat die???
Gurauan melampau yg membuatkan die membenciku??
Dia tidak membenciku sama sekali,aku yakin dan pasti!!!
Sebab ape die x benci aku???
Bagi aku dia adalah org yg sgt3 HEBAT...serius!!!
Hebat sgt3....ilmu....hubungan sesama manusia....pegangan agama kuat....
Semua lapisan masyarakat rapat dengannya...aku x kisah....asalkan die bahagia...
tapi aku x tahu lah sama ada die betol2 gembira tanpa aku di sisinya seperti dulu...
bekas luka di hatinya tetap susah nak hilang...Ya Allah....teruknya aku ni!!
Aku akui bahawa aku memang sangat2 pendiam kalau bersama dgn dia dulu....segan kot...dan aku sgt3 menghormatinya...dia seorang yg sgt hebat...boleh dijadikan contoh kpd junior2nya...

kalau ckp pasal pengorbanan dan kebaikan....alahai...
kalau nak hitung,x terhitung ar...bukan dgn aku seorang sahaja tapi dgn semua orang...
betapa mulia hatinya dan betapa teruknya aku...astagfirullah....

maafkan saya...ampunkan saya...walaupun kau telah memaafkanku...
kau x perlu minta maaf kerana semua itu adalah salahku...gurauan bagiku,derita bagimu...

sekarang???
dia pergi dan aku pon pergi....
xnak cerita byk sgt pasal bende tu sbnrnya....
yg penting aku sekarang bahagia dgn sahabat2ku....ye ke bahagia??ye,bahagia...
kebahagiaan dalam perpisahanlah katakan,....
aku xnak diorang sakit hati dgn aku seboleh-bolehnya...
Ya Allah peliharalah kami dari sebarang ancaman syaitan durjana....

Terima kasih Daus....Hakim...haziq...dan semua yg baik dgn aku...
korang adalah cerminan perasaanku kini...
gembira engkau gembira aku...sedih engkau sedihlah aku....
indahnya PERSAHABATAN....kurniaan Allah yg Maha Penyayang....

kini,aku dilanda mcm2 konflik...
dgn org tu dgn org ini lah.....ramai sgt yg x puas hati dgn aku dan terluka dgn aku...
ampun maaf kupinta...dari hujung rambut hingga hujung selipar rayaku...huuu....
(ini serius)

aku nak jadi diri sendiri yg lebih baik selepas ini...
perubahan ke arah yg lebih baik adalah suatu HIJRAH...
berusaha xnak melukakan hati org lagi....
itu suatu pengajaran....

Pada hari ini, aku telah melalui sesuatu kegagalan...
kegagalan meraih kemenangan...
mungkin belum lagi...
memang perit ek bile kita gagal...
aku sedaya upaya meneutralkan pemikiran positifku....

rezeki x berpihak....DIA bagi benda lain yg lebih baik pada aku selepas ini...
percayalah....

Yen kene kuat ok!!Jgn lembik!!!kena gagahkan diri!!jgn berputus asa!!!

bila org cakap, ''mcm ni ke bakal ustaz???!"
peh...apa yg aku ada sekarang ni,Ya Allah....ceteknya ilmu...
byk sgt3 benda yg aku x tahu....dia dan sahabat2ku tahu byk sgt benda...
aku cemburu...kenapa aku cemburu???aku kurang daripada mereka....
kalau aku lebih???...jgn ckp 'kalau'....kerana itu tandanya x bersyukur dan menyalahkan Allah...berdosa!!!
astagfirullah....

akanku teruskan kehidupanku ini dengan penuh ketabahan,
kekuatan,kebahagiaan bersama org2 yg aku syg....terima kasih atas doamu selama ini...
terima kasih juga atas pemberian kau baru2 ini...aku suke....tapi itu material...x kekal lama...telan,sendawa,buang....tapi tetap berharga,,,halalkan makan minum saya selama ini ye...
aku doakan kau bahagia di sana....di situ....dan di sini....

ini sekadar interpretasi emosi diri....
kerana aku sedang diuji...
aku perlu kuatkan diri...
menghadapi dunia yg penuh ranggi....

aku terasa sgt3 yg aku makin jauh dgn KAU Ya Allah...rasa x tenteram mcm sebelum2 ni....
aku byk wat salah kt org..maafkanlah aku....kematian sedang menanti....bila2 je kene panggil....nombor giliran pon entah ke berapa....bila DIA dah panggil, x bleh nak balik dan kata lain kali ar....semuanya urusan Allah....

emosi aku kejap baik kejap buruk....dalam gembira berbekas kesunyian...dalam kesunyian terkenang nostalgia lama dan dapat juga memuhasabah diri....hurmmm.....yen,yen....



4 comments:

faqhrule said...

luahan hati nampak :P

kenshira said...

nice entry...satu perkataan pun x tertinggal bce...

Allah duga kita dgn mcm2 cara...terpulang kat kita mcm mana kite menerima..setuju Kawan2 adalah pengubat kita...^^

Putera Nazrin said...

betol tu....

syafiqah said...

uitt.. ngah sdih ea..