Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Monday, January 11, 2010

peruT kEnyaNg raSa riang

Pembukaan tirai entry kali ni ialah gambar makanan
yg aku makan masa kt ChaiYo BisTrO ari tu...
Nama makanan yg aku makan ni ialah Mi Ladna..
sangat sedap...
first time cube...
Hiasannye sangat menarik,rasanya apatah lagi...
Alhamdulillah....

There are my friends who were joined our travel that moment:
+IzzUDeEN+
+ZaMiR+
+AfwaN+
+Nurhafiz+
+iQbaL+
+FaiZ+

Boleh dikatakan ni lah team aku time makan kt ChaiYo tu..
xde muka lain agknyer...
aku pOn dh muak tgk muke mereka...huhu...(gurau je),
bukan betol2 pon...maaf~

Actually,kami tengah kemiskinan sebab dwet xde,
elaun belum masuk lagi...
Baki wang elaun aku pon dah tinggal RM 2++
Kalau time semester 1,memang agak kaya
sebab elaun masok cepat (awl2 bulan dh masok),
tapi tidak untuk semester 2 ni...adoiyai~

Hidup ni kena pandai berjimat-cermat dan bijak menabung lah...
kalau tak kewangan kita akan tidak terurus dan mudah boros,
lantas mengering-kontangkan dwet kite...huhu...


Ni namanya Mi Rebus,
milik izZudEEn...
bab2 makan beliau memang cepat habis..
hahaha...
nampak menarik je kan??


Si Zamir sudah jemu menunggu makanannya yg belom tiba2 lagi...
sabo2...kejap lagi sampai lah tu...
*selalunya kami punyer makanan akan cepat sampai,tapi masa tu lambat pulak,
tengok kt persekitaran,tak ramai orang sangat pon...
kami pon dilanda rasa pelik dan kehairanan..hehehe...


Ni namanya Afwan...
Dia pon penat menunggu jugak...
Dia memang suka makan...
tapi badan beliau tidak seperti orang yg kuat makan...
aku tidak ketahuan...
*gambar ini diambil atas permintaanya sendiri...
beliau sangat mesra kamera...


ni namanya nasi Goreng biasa...
nampak mcm sedap je...
pemilik kepada makanan ni ialah nurhafiz..
kalau tergigit cabai,memang bez...!!


Ni namanya Nasi Goreng Pattaya...
Pemiliknya ialah Faiz...
Beliau komplen makanan ni sebab nasinya cket sangat...
Menurutnya,beliau sudah 2 hari tidak makan
atas sebab ketiadaan dwet...
kasihan sama beliau...dh le kurus mcm lidi...berat 49kg sahaja...


Dah mengantok lah pulak aku ni...almaklumlah buat entry ni time petang2 selepas balik dari 'sekolah'....x sempat nk tido...x bley nk tido sebab tgh cuak nak menghadapi malam tu (malam manifesto pencalonan JPP 2010)..hanya Allah yg tahu apa yg aku rasa mse tu...
bukan atas kemahuan sendiri,tapi..mereka yg percaya padaku agknya...

cerita mengenai hal tersebut akan menyusul kemudian...
*tention!!!!!



Sekian Terima kasih!!!

Wassalam...



2 comments: