Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Sunday, January 10, 2010

Awwalul Usbuq

Assalamualaikum...

Hurmm...kejap je rase cuti yg baru berlalu pergi...
x sempat nk wt ape2 pon kt rumah hari tu (pembohong!!)
kt umah mcm2 aku buat sebenarnya...
sebulan setengah cuti bagaikan pantas berlalu...
namun tidak mengapa,ada banyak lagi perkara yg perlu aku kejarkan kt Institut Pendidikan Guru kampus Pendidikan Islam,Bangi ni...
terlalu banyak khazanah yg mesti aku gali kt sini...
larat ke x larat,itu memang cabaran sebenarnya...Hidup ni memang penuh dengan keterpaksaan...Kita sebagai HAmba Allah hanya kena buat dan buat,untuk menanti ganjaran bertamu...itu dah tanggungjawab kita sebagai muslim dan manusia...
Nikmat yg diberikan kpd kita memang x ley nk kira...mustahil dpt kira...
so,apa peranan kita???


minggu pertama di IPG KPI tidak banyak yg special sebenarnya...
hari pertama (Ahad) kemas barang2 kt bilik dgn roomate aku (Hafiz)...
Aku bersyukur sgt2 sebab dikurniakan seorang rakan sebilik yg memahami,rajin,pembersih,genius,rendah diri,dan juga brjiwa Johor Sejati mcm aku...huahuahua....aku balik2 je bilik pagi Ahad tu,aku tengok dia tgh kemas bilik,lap2 sana,lap2 sini...huh!!rajin sangat ar...In addition,dia tolong angkatkan barang2 aku kt bilik stor ke bilik kami,,,Mulianya hati hafiz...Terima kasih Hafiz...
huhuhu...nanti aku belanje ko eh,Hafiz...

Hari Isnin adalah hari pertama kuliah untuk Semester 2 PPISMP sesi Tahun 2010...
Tanya pasal azam...aku takkan perincikan jawapannya...kerana bagi diriku,,soalan itu terlalu subjektif bagiku...biarlah diri ini membawa dirinya sendiri...hahaha...(mentang2 baru 18 tahun,dh nk berlagak!!)

Hari Isnin sampai Jumaat minggu pertama tu,semuanya pensyarah yg baru mengajar kami di PPISMP 2.03 Pengajian Islam Quran/Bi/Ba...semua best2 lecturernya...tapi yg aku paling minat so far maybe Mr Ali Ahmad kot...beliau mengajar kami English Writing...dan Ustazah Norehan...beliau mengajar kami Fiqh Ibadah (Pengajian Islam 1)..kedua2 pensyarah ini mcm ade something special yg aku suke...

Antara subjek2 dalam semester 2 ni ialah:

-Pengajian Islam 1 (Fiqh Ibadat,Tafsir)
-Pengajian Islam 2 (Hafazan,Ulum Quran)
*Pembahagian subjek kecil dalam m/p Pengajian Islam agk kurang pasti)
-Bahasa Melayu (subjek favourite aku since form 3 till now n forever)
-Bahasa Inggeris (Writing,Speaking+Listening,MUET,Grammar)
-Bahasa Arab (Maharatul Qiraah,Nahu)
-kemahiran Berfikir (KBKK)
-PJK (aik??mcm budak Pj pulak ade subjek ni)
-permainan Petanque (x tahu ape2 pasal game ni)

Overall,the period for each days end up till evening except in friday...
surely,Friday is the nice day for me..friday is short and I could be rest at the evening...huhu...sleeping,eating,surfing,listening music as usually...
hahaha...

Astagfirullah...!!
ape nak jadi dgn Naz ni!!


::::Something to say::::

-Terasa penat masa hari Khamis ari tu cz subjek padat...
-Jumaat hari yg nyaman dan penghulu segala hari...
-Sabtu hari boring aku cz x de benda nk wat kt bilik...
-Updated bilik so that my room become tidy,nice and the most important comfortable.
-Taip entry ni dengan cara meminjam laptop Razi kt bilik dia...terima Kasih,Razi..nanti aku belanje ko makan...
-facebook aku bukak kadang2...
-YM time wireless dapat je...
-Hari Ahad adalah hari aku taip entry ni.
-ahad pagi ada kuliah Dhuha tentang PEnggunaan Kalimah Allah Oleh Orang Bukan Islam di Dewan idris Al-Marbawi...
-Ahad petang aku pi lunch n pi Alamanda beli barang2 dengan Abg Anip PA Sem 7..Terima Kasih Abg Poknik!!jasamu dikenang!!

-Sekian terima Kasih!!!aku dah penat menulis...

Wassalam....


4 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

faqhrule said...

waah sekali tulis tu dia panjang tak hengat

Mohamad Nazrin iBn AbduLLah said...

selamat thun baru gak buat ijad...
sape ijad??x kenal pon...salam ukhuwah....

Mohamad Nazrin iBn AbduLLah said...

bukan panjang sgt pon...