Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Friday, March 25, 2011

PBS Hari Ketiga Cikgu Nazrin

Hari Rabu adalah hari ke-3 PBS untukku di SK Sri Tangkak ini...
Tiap kali bertolak ke sekolah pasti mendebarkanku..Kenapa?
Sebab sampai pejabat je nanti mesti dapat nota kecil kelas ganti....huhu...
Bukan ape...nerves je cket...Tak biasa lagi lah katakan....
Untuk hari Rabu aku kena ganti 4 Arif je,ganti waktu English Puan Shakila...
Best ke kelas 4 Arif tu???
Nanti aku citerkan...


Setiap pagi, murid-murid akan berkumpul dan beratur di dataran
perhimpunan ini...
Sangat bising...
Hari Rabu adalah hari badan beruniform mereka...
Tapi untuk Tahap 2 je lah,Tahap 1 belum boleh lagi..
Sebab tu lah mereka pakai baju uniform masing2...
Ada Pengakap...PBSM...KRS....dan Persatuan Puteri Islam....


Tengah usha2 sekitar sekolah sempat lagi aku amek gambo murid2
tengah kelas Pendidikan Jasmani (PJ)...
Badan Sihat Otak Cergas!!!Yeaahhhh~


Inilah padang SK Sri Tangkak...
Agak luas dan selesa untuk berlari-lari....


Sebelum masuk kelas 4 Arif tu aku sempat
berjalan-jalan sekitar sekolah..terutamanya kawasan depan sekolah,
iaitu berdekatan dengan pondok keselamatan sekolah....
Inilah pemandangan bangunan depan sekolah dari pondok pengawal tu...
Serius, sekolah ni memang cun!!
budak2nye pon cun jugak....hahaha....x bley bla~

Murid-murid 4 Arif sedang tekum buat biodata diri masing2....


Tibalah masa yang dinantikan iaitu kelas ganti Darjah 4 Arif...
First impression, sudah tentu ni kelas bdk pandai sbb kelas A...
Murid yang pandai mestilah berdisiplin...
Memang mereka berdisiplin pun...
Secara seriusnya, aku paling suka masuk kelas ni...
Mereka sangat kreatif buat biodata diri, x kira laki ataupun perempuan...
Aku suruh wat biodata tu sikit je..tapi diorang wat byk2..siap berwarna-warni lagi....
Terbaik punye kelas....
Pastu diorang paling byk tanya kat Cikgu Nazrin tentang latar belakang diri...
Mereka bersungguh-sungguh nak dekat dan rapat dgn cikgu.....
Mereka sgt hormat pada aku...
Kami saling bertukar-tukar laman Facebook dan blog....
Bdk kelas ni memang canggih dan moden2....Sekolah bando lah katakan...
Ramai yg comel2 kat kelas ni....hahaha....
Cikgu Yen pun comel jgk kan.....??


Bersama dak2 laki 4 Arif...
Kenangan Terindah!!!


Bersama dak2 pOmpuan 4 Arif...
Memori tercipta walau seketika cuma....


Masa jalan-jalan kat sekolah tu, sempat singgah surau sekejap...
Amek gambo....
Musolla SK Sri Tangkak pernah Johan Smart Musolla Daerah Muar...
huhu...


Sepanjang hari tersebut juga, saya sempat update borang kolaborasi dgn cikgu2 sekolah ni...
Selain itu, saya juga melepak di bilik guru dan bilik mesyuarat ketika tiada kelas ganti...
Sampai 12.35 je murid-murid Tahap 2 terus pergi kepada waktu Kokurikulum di tempat masing2...


Pasukan seragam PENGAKAP
mengadakan aktiviti di Kantin....
Masa ni mereka tgh tulis hape tah...x ingat....


Ini pulak PBSM...
Yang lambat datang kena denda ketuk ketampi dgn bumping!
Kesian kaw budak...


PBSM SK Sri Tangkak...


Ini pulak KADET REMAJA SEKOLAH (KRS)...
Tak sangka dah remaja dah diorang...
Mereka mengadakan aktiviti di makmal Komputer...
Panas sangat2 makmal ni, x pasang aircond...
bau mcm2....

Itu sahaja untuk hari ke3...
Paling tidak boleh dilupakan untuk hari ke-3 ialah kenangan bersama bdk2 4 Arif
dan melihat aktiviti kokurikulum bdk2 ni semue....Terbaekkkk~

Hari ke-4 bakal menyusul....




4 comments:

RAIDAH89 said...

xsgka..untung diaorg...dpt cikgu comel...=)

Nurul Fatin said...

budak 4 Arif memang pandai!
wah!ade gambar saye!
kembang kempis hati nih.
hari nih harri terakhir cikgu kat sekolah kitorang.
makasih sebab bagi kami pen!

Putera Nazrin said...

kak raidah: comel ker???hahaha...lawak jer...

fatin: tahnks a lot 4 Arif...korang memang best!!

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

folo u.folo me gak ea