Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Sunday, February 14, 2010

banyak kerja=kenal syukur + nikmat

Semenjak jadi JPP ni,banyak kerja yang aku terima.Dengan kerja Exco Ekonomi,meeting2 nya lagi.Pergh!!!memang pada awalnya berat sgt nak terima...sampai jatuh sakit aku dibuatnya.huhu...tapi bila dah lama2 ok kot,Insya'Allah.Bukan setakat itu sahaja kerja-kerja nya. Banyak lagi Kerja Kursus Pendek yang terbengkalai!!Banyak!!Rumit!!!Tapi tu lah pengajaran sebenarnya.Aku banyak belajar tentang erti syukur dan nikmat.2 nikmat yang acap kali dilupakan,iaitu nikmat masa lapang dan waktu sihat.Apa yang manusia lakukan bila bertandangnya waktu2 tersebut???Tanya lah diri anda masing2...

Aku tidak berniat untuk menaip panjang untuk entry kali ni,sebab aku sudah sibuk dengan kerja2 lain yang ternyata lebih penting daripada kerja blogging2 ni.Bila aku berblogging,that's mean aku jadi pencuri masa.aku x nak jadi pencuri.aku nak jadi perompak!!eh!! xde2...gurau je...huhu...aku nak jadi diri sendiri yg matang,baik,pro,amanah,bertanggungjawab dan yg paling penting beriman dan bertakwa.Ya Allah bimbinglah hambamu yg lemah dan jahil ini,aminnn....

Siang dan malamku di Kampus Pendidikan Islam seolah-olah sangat pantas berlalu.Waktu tidur hanya tinggal 4-5 jam sahaja.Mana cukup!!!nanti kat kelas,aku longlai!!!x bleh nak fokus!!!semua ni disebabkan timbunan kerja!!.....Naz!!!!jangan salahkan sesiapa.Kita kan ada 24 Jam sehari,pandai2 lah uruskan diri dengan masa kamu tu.Istilah rehat,tidur,makan bersama sahabat2,berborak2 sudah hanyut ditelan arus kesibukan kerja.Oh tidakkkk!!!!x sampai setahun pon aku kt kampus ni,aku dah sibuk mcm YB...huhu...ape bley buat,ko dh x ley lari dah...dah terlambat...





Apa-apapun teruskan perjuangan!!Buat kerja satu-persatu!!KINI KAU BUKAN ORANG BIASA,TAPI LAIN DARIPADA YANG BIASA..ingat tu...bila dapat kerja ,jangat merungut!!

dah lah,malas nak taip banyak2...ni pon saje je sign in blog aku yg dah lama x update ni!!!
akhir kata,gunakanlah masa lapang anda dengan kerja2 yg mulia dan berfaedah...beribadah lah benda yg paling baik!!waktu sihat pon mcm tu jugak taw!

sekian,wasalam....

2 comments:

faqhrule said...

semoga terus semangat ye yien!

Mohamad Nazrin iBn AbduLLah said...

baik bang...
ibarat lagu tema idola kecil 2- HIDUP PENUH SEMANGAT!!!