Pembuka Bicara

Kesetiaanmu Kuhargai

Penyambut tetamu

Penyambut tetamu
Bismillahirrahmanirrahim...Assalammualaikum semua.Selamat datang dan aHLAN wasahlan ke blog ala2 Diari Hikayat Putera Nazrin ini.hahaha...Blog ini mengandungi kisah-kisah menarik,dan cerita-cerita suka dan duka dalam layaran kehidupan saya....Siapa yang x berkenan dengan blog ni,bley blar skrg eh ataupun tekan close terus.....huhu (x masal)..sekian terima kaseh!!..teruskan membaca dan selamat menziarahi blog saya ini...ngeh3...

Dimulakan Dengan...

Thursday, December 9, 2010

Hikayat Putera Katak??




ahaa....
memandangkan sekarang ni aku tgh syok tengok cerita
Putera Katak kat Tv3 pada setiap hari Isnin-Khamis,jam 4.30-5.30 petang,
aku nak buat entry pasal katak lah...

dah tentu2 aku geli pada katak!!!
akibat menonton cerita Putera Katak,aku sudah pandai2 nk memuji kecomelan
katak dalam cerita itu...
aku sangat suke pada cerita itu kerana dialOg2 lucu yg dilakonkan oleh
haiwan2 peliharaan dalam cerita itu....
antara haiwan2 peliharaan dalam cerita itu ialah:

  1. Katak.....namanya Putera....dah mcm Putera nazrin plak...hahaha....
  2. Iguana......namanya RonaldO...memang x bleh bla nama die!!
  3. Kucing.......namanya Wira.....sgt2 comel dan selalu cemburu dgn Putera...
  4. Dua ekor Ikan Emas.....namanya Kiki dan Lala.....terkurung dalam akuarium sentiasa....
  5. Kura-kura.....namanya Upin Ipin.....hahahaha....
watak mak bapa TiNa (Nora Danish) dalam cerita tu pOn kelako giler...
tergelak2 aku dibutanyer...kalau ade Daus kat sebelah aku,dah lame aku kene pukul dgn dia
sebab gelak besO....hahahahaha....x tahan!!!

sangat2 kelakOr dan cHOmeL kesemua haiwan itu....
suke sgt sgt!!!


Nak tahu x sinopsis ceritanya???Jom kita baca kejap....


Drama terbaru Putera Katak TV3 di slot Lagenda ini akan membawa para penonton ke alam fantasi dan magis Putera Amar dalam menemui cinta sejatinya dalam membebaskan diri daripada sumpahan.

Putera Amar (Zizan Nin) telah disihirkan oleh kekasihnya, Puteri Zadora (Bia Rameshan) yang kecewa apabila Putera Amar tidak menjelma menjadi manusia walaupun sudah diberikan ciuman.

Lantas, Putera Amar dibuang ke bumi dan terpaksa menjalani kehidupan sebagai katak selamanya. Amar (katak) dibela oleh TiNa (Nora Danish), seorang pencinta haiwan.

Amar tetap optimis bahawa dia akan menjadi manusia semula kerana cinta suci akan memulihkan dirinya suatu hari nanti.

Lima tahun berlalu, Puteri Zadora sedar bahawa sihir kakaknya, Puteri Ixora (Norseha) telah menghalang Putera Amar untuk kembali menjadi manusia. Maka, Puteri Zadora telah menghantar panglimanya, Zamir (Fazreen Rafi) untuk menjejaki Putera Amar untuk dibawa balik ke planet Zadora.

Zamir berjaya menemui Putera Amar tetapi Amar enggan pulang kerana perbuatan kejam Puteri Zadora masih menghantuinya. Putera Amar yakin bahawa TiNa yang sangat menyayanginya (katak) ialah cinta sejatinya.


SEKIAN TERIMA KASIH....

ong...ong...ong...ong.....


4 comments:

::Madu Lebah:: said...

bkn Tina ke watak Nora Danish??
^_^

Putera Nazrin said...

aah Tina...salah taip...

sue47636 (NSHUHADA) said...

salam...bakal cikgu Nazrin..akak pun minat cete nie.....selamat berkenalan follow akak yea..di blog http://sue47636.blogspot.com...akak dah follow kamu...

Putera Nazrin said...

thanks akk...huhu...